İskilip Meslek Yüksekokulu’na Yeni Bina

Hitit Üniversitesi’ne 2650m2 ‘lik yer tahsisini yaptık
Meslek Yüksek Okulumuzun 6100 m2 kullanımlı binasını teslim ettik

Belediyemiz, 2650 metre kare yer tahsisinde bulunduğu Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu yeni bina yapımı için ilk harcı 15 Aralık 2015’te attı.
1.550 metre karelik arazi üzerine yapılan Yüksekokul yeni binası İskilip’in en geniş oturum alanına sahip. Bu sayede Yüksekokul terminalden dönüştürme binada kısıtlı imkânlarla eğitim vermeden kurtularak, öğrenci ve öğretim üyelerinin rahatlıkla eğitim, öğretim faaliyetlerini yapabilecekleri binaya kavuşmuş oldu. Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu’nun kaba inşaatı 4 kat olarak tamamlandı ve önceden planlandığı şekilde Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne devredildi. Binanın 2018-2019 Akademik yılında eğitim, öğretime açılması hedefleniyor.
6.100 metre karelik kapalı alanına sahip okula önümüzdeki dönemde Acil Yardım, Sosyal Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Çağrı Merkezi ve Otel İşletmeciliği bölümleri de eklenerek öğrenci sayısının Belediyemizce yapılan yeni binanın hizmete girmesiyle öğrenci sayısının 1500’lere ulaşacağı değerlendirilmektedir.
Daha önce öğrenci sayısı 128 olan okulumuza proje öncesinde Buğday Pazarı olarak kullanılan binanın tahsisi ile öğrenci sayısı 480’ne ulaşmıştı.