TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BİNASININ İNŞAAT RUHSATI İMZALANDI

Geçtiğimiz günlerde yapım çalışmalarına başlandığını duyurduğumuz İskilip Toplum Sağlığı Merkezi binasının inşaat ruhsatı Belediyemizde imzalandı.

Belediyemizce tahsis edilen Türk Telekom Binası yanı, Kayadibi Sokak olarak bilinen 300 metre karelik alana 6 kat olarak yapılacak olan inşaatın ruhsatı Belediye Başkanı Recep Çatma tarafından imzalandı.

Hemşerilerimizin birinci basamak sağlık hizmetlerini aynı bina içinde kolaylıkla alabilmelerine imkân sağlayacak olan binada sağlığın teşviki, koruyucu sağlık hizmetleri ile ilk kademedeki teşhis, tedavi ve iyileştirme hizmetleri etkin ve yaygın bir şekilde verilecek.

Sağlıkla ilgili bilinçlendirme faaliyetlerinin de yapılacağı TSM’de acil servis, tetkik ve teşhislerin yapılabilmesi için laboratuar ile ilgili birimler ve cihazlar bulunacak. Anne, çocuk sağlığı ile çoğu hastalıkta ilgili birinci basamak hizmetlerinin verileceği yeni sağlık kuruluşu devlet hastanesi ile entegre biçimde çalışacak.