TARİHİ İSKİLİP KALESİ YENİ CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

BAŞKAN ÇATMA KALEDE DEVAM EDEN RESTORASYON UYGULAMALARINI İNCELEDİ

Belediye Başkanı Recep Çatma Tarihi İskilip Kalesinde devam eden Restorasyon uygulamalarında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkilileri ile yapımı devam eden işler görüş alış verişinde bulundu.

Beraberinde Belediye Encümen Üyeleri Fatma Selvi ve Murat Önder ile beraber incelemelerde bulunmak üzere Kale’ye çıkan Çatma surların onarımında kalenin geçmişten gelen tarihi dokusuna uygun malzemelerin kullanılmasına özel önem gösterildiğini, surların onarımı ve aydınlatılması çalışmasının ardından kale içinde yeşil alan, peyzaj ve sosyal donatı yapımına başlayacaklarını belirtti. Belediye Başkanı Recep Çatma 20 bin metre karelik alanı bulunan kaleye ulaşımın daha kolay olabilmesi için mevcut yolların genişletileceğini, hedefledikleri çalışmaların kısa sürede tamamlanması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Başkan Çatma İskilip’in bölgede en çok turist çekecek potansiyele sahip olduğunu, bunun içinde bir program dahilinde proje hazırlayarak çalışmalara yoğunlaştıklarını, sırasıyla turizmin olmazsa olmazlarının kazandırılacağını sözlerine ekleyerek “Hazırladığımız Projelerimizin gerçekleşmesi sonucu hem İskilip’imiz güzelleşecek, hem de turistik hareketlilikle beraber ekonomik hareketliliğinde arttığına hep birlikte şahit olacağız” dedi. Başkan Çatma Kale’deki incelemeleri esnasında Kale Mahallesi sakinleri ile sohbet edip çay içti. Mahalle sakinlerinin taleplerini yerine getirdi.

tamamlanması için tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyledi.