ÇÖPTE VAHŞİ DEPOLAMADAN YENİ SİSTEME GEÇİLİYOR

BAŞKANIMIZ KONTEYNER DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI

Belediye Başkanımız Recep Çatma Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen 4 bin 200 adet çöp konteyneri dağıtım törenine katıldı. İl ve ilçe Belediye Başkanlarının katıldığı törende İskilip Belediyesine 350 yeni konteyner tahsis edildi.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ OCAK 2019’DA FAALİYETE GEÇİYOR

Çöp konteynırı dağıtım töreninde konuşan Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, çöp konteynırlarının, Katı Atık Tesisi’nin tam kapasite çalışması için gerekli aşamalarından biri olduğunu ve Katı Atık Tesisinin Ocak ayında tam kapasite çalışacağını, bununla birlikte ilde ve ilçelerde vahşi depolama sistemine son verileceğini kaydetti. Gül, Tesisin hizmete girmesiyle birlikte vahşi depolama alanlarının ıslah edildiğini, bu alanların ıslah edilmesiyle birlikte haşere oluşumunun yanı sıra yeraltı suların kirlenmesi, çevreye kötü koku yayılması ve atıkların rüzgârla etrafa yayılıp çevreyi kirletmesinin de önüne geçildiğini sözlerine ekledi.

YILLIK 37 BİN 500 TON ATIĞIN TAŞINACAĞI  TESİS 30 YIL HİZMET VERECEK.

710 bin metrekarelik alanda hizmet veren Katı Atık Tesisi’nin özellikleri ile ilgili de bilgi veren Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, şunları söyledi; “Su kirliliği ve kontrol yönetmeliğine göre günlük 125 metreküp sızıntı suyu arıtma kapasitesine sahip. Kompost Tesisinde günlük 20 ton organik atık, park bahçe atığı işlenecek. Burada işlenen atıkları park ve bahçe ve yeşil alanlarda gübre olarak kullanacağız. Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesislerimizde ise yıllık 60 bin ton plastik, ambalaj atığı, metal gibi geri dönüştürülebilir atık işleyeceğiz. Alaca, İskilip, Lâçin, Sungurlu ilçelerimizde 4 adet atık aktarma istasyonumuzu tamamladık. İlçelerimizin evsel atıkları tesisimizde bertaraf edilecek.  Yıllık 37 bin 500 ton atık buralardan tesisimize taşınacak. Kısaca ifade etmek gerekirse, çevre ve insan sağlığının korunması konusunda şehrimizin 25- 30 yılını garanti altına almış olacağız.” dedi.