Kızılırmak ve Gastronomi Yürüyüş Yolu

 

Kıyısında var olan köylerin geleneksel yaşantısını yitirmemiş dokusuyla doğal hayat severleri heyecanlandıran ve aynı zamanda birçok kuş türünün de uğrak yeri olan Kızılırmak, fotoğraf sanatçıları için muhakkak çalışılması gereken yerlerden biri.

Çorum İskilip yolu arasında bulunan muazzam güzellikte yer alan Kızılırmak nehri, zamanında baraj yapımı ile bazı köyleri su altında bırakmış. Bu sebeple ortaya harikulade sahneler ortaya çıkmış. Suyun ortasında bir ev, ya da ağaç görmeniz olası. Olta balıkçılarının da tercih ettiği bu kıyılar halen el değmemiş güzellikleriyle ziyaretinizi bekliyor. Genel olarak Çorum İskilip yolunu bağlayan köprü altı ve üstü aktif ziyaret edilse de İskilip’i bilen danışmanlarımızla daha kuytu ve bilinmeyen güzelliklere de ulaşabilme imkanına sahipsiniz.

 

 

Gastronomi Yürüyüş Yolu

Kıyısında var olan köylerin geleneksel yaşantısını yitirmemiş dokusuyla doğal hayat severleri heyecanlandıran ve aynı zamanda birçok kuş türünün de uğrak yeri olan Kızılırmak, fotoğraf sanatçıları için muhakkak çalışılması gereken yerlerden biri.

İskilip’e bağlı Akpınar Köyü’nden başlayan ve 12 km uzunluğunda olan Gastronomi yolu, doğaseverlerin her daim ilgisini cezbeden ülkemizin nadide yerlerinden biridir. Farklı bir konseptte hazırlanan Gastronomi ve Yürüyüş Yolu, Hitit yürüyüş yolundan sonra Türkiye’de bir ilk. Doğal güzelliklerinin değerlendirilerek geleneksel ve özgün yemek kültürüyle harmanlandığı bir ekoturizm çalışması. Meşe, karaçam, ardıç, sarıçam, köknar, elma, erik ağaçları ile zengin bitki varlığına, doğal besin ürünlerine sıkça rastlayacağınız bu yolda farklı mantar topluluklarına da denk gelebilirsiniz. Aynı zamanda bölgede karaca, geyik, yaban domuzu, ayı, porsuk, gibi birçok hayvanada rastlaya bilirsiniz. Yırtıcı ve ötücü kuşlar listesinde ise akbaba, kartal, şahin, atmaca, ağaçkakan, ispinoz, kuzgun, sığırcık, tarla kuşu, gri balıkçıl ve akbalıkçılı sıralayabiliriz. Yolda olmayı seven seyyahlarımızın, anı yakalamak isteyen fotoğrafçılarımızın yanı sıra farklı lezzetleri tatmak isteyen gurmelerimizin de ziyaret edebileceği gastronomi yolu geçmişle bugün arasında bir köprü kuran yemek kültürü, yaşadığımız coğrafyada binlerce yıl boyunca biriken ayrıntıları sofralarımıza taşımaktadır.