Okul Projelerimiz

Çocuklarımız seçebilsin diye
okullarımızı bitirdik

İmam Hatip Ortaokulu

İlçemizin eğitim seviyesinin artmasına yönelik çalışmalarımız hızla sürmektedir. Belediyemizce son dönemde yer tahsisi gerçekleştirilerek eski Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu alana 16 derslikli Kız İmam Hatip Ortaokulu yapımına başlanmıştır. Yapımında sona yaklaşılan okulumuz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulacaktır.

İskilip Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

İskilip ve çevre ilçelerde okuyan öğrencilerimizin seçeneklerinin çeşitlenmesine yönelik çalışmalarımız kapsamında İskilip Mesleki Teknik Anadolu Lisemizin de yapımına Belediyemizin girişimleri ile başlanmıştır. 8,5 Milyon TL yatırım bedelli okulumuzun inşasının 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmaktadır.

İskilip Danişment Fen Lisesi

Bakanlık nezdinde Belediyem izin girişimleri sonucu İskilip Danişment Fen Lisesi açılarak 2015-2016 eğitim öğretim döneminde eğitime başlamıştır.

Fen Lisemiz eğitimine 1 Müdür, 18 öğretmen, 1 rehber öğretmen, 298 öğrencisi ile devam etmektedir. Okulda 2 Fen Laboratuarı, 11 Derslik, 1 spor salonu bulunmaktadır.

İmam Hatip Yurdu

2017’de ilk mezunlarını veren İskilip Kız İmam Hatip Ortaokulumuz TEOG sınav sonuçlarıyla ilçemizin gururu olmuştu. Okulumuz, merkezi sınavların dışında TÜBİTAK tarafından düzenlenen “11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri” yarışmasında elde ettiği bölge birinciliğiyle başarı çıtasını yükseltti. Belediyemiz de bizi gururlandıran öğrencilerin sayısının artması ve aydınlık yarınlar için eğitime desteğini esirgemiyor. 1 milyon 994 bin TL bedelli İmam Hatip Öğrenci Yurdunu 2015’in ilk yıllarında tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sundu.

Okulumuz, 100 öğrenci kapasitelidir. Televizyon ve dinlenme odası mevcuttur. Öğrenciler hafta sonları televizyon izleme ve dinlenme amaçlı bu odayı kullanabilmektedirler. Pansiyonumuzda gelen ziyaretçilerin bekleyebilmeleri için bekleme salonu, yemekhane uygulama mescidi ve okuma odası mevcuttur.20 adet yatakhane bulunmaktadır. Yatakhaneler, 3’er kişilik odalar dizaynında olup, aynı zamanda 1 adet revir ve çamaşır odası da bulunmaktadır.