İskilip Açık Cezaevi

geleneksel meslekler öğrenilecek
İskilip ekonomisi büyüyecek

İskilip Açık Cezaevi

2017’ de İskilip Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan, İskilip Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun arazisi; İskilip İlçesi, Hacıpiri Mahallesi, Kazanlı mevkiinde 42.364.72 m2 yüz ölçümlü alanda bulunmaktadır. Yapının toplam inşaat alanı 19.000 m2 yüz ölçümüne sahip. Proje kapsamında 2 adet 240 kişilik ceza infaz kurumu, 1 adet ziyaretçi bekleme binası, 1 adet idare binası, 1 adet ayakkabı atölyesi, içerisinde çamaşırhane, mutfak ve ısı merkezinin bulunduğu teknik bina, 40 daireli 2 adet lojman binası yer alıyor. 28 Milyon bedelli bu projeyle İskilip’e ekonomik katkı sağlamasının yanı sıra, hükümlülerin atölyelerdeki iş kollarıyla birçok üretim ve hizmet faaliyetinde bulunmalarına olanak sağlaması, hükümlüler gerçekleştirdikleri üretim ve hizmet faaliyetleriyle İskilip zanaatlarından ayakkabıcılık, sayacılık gibi meslek öğrenilmesi ve bu mesleklerden ekonomik gelir sağlayabilmeleri ayrıca mahkûmların iyileştirilmeleri ve topluma faydalı bir birey olmalarına da olanak sağlanması hedeflenmektedir.