ŞEHİDİMİZ TEKBİRLERLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit hemşerimiz Jandarma Uzan Çavuş Kadir Karaman gözyaşları içinde binlerce kişinin katıldığı törenle tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı. İskilip, ev, işyerleri, kamu binalarına asılan Türk Bayrakları ile kırmızı beyaza büründü.

Dün gece 22.30 sularında Bayrak-17 Operasyonu sırasında PKK’lı bölücü hainlerin Diyarbakır Kulp ilçesi Zeyrek mevkiinde gerçekleştirdiği kalleş saldırı sonucu şehit olan hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman (26) bu gün Belediye Başkanımız Recep Çatma, şehidimizin ailesi, askeri ve mülki yetkililer tarafından Merzifon hava alanından alınarak İskilip’e getirildi. Şehidimiz Kadir Karaman’ı aile fertleri İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesinde gördüler. Buradan evinin önüne götürülen Kadir Karaman için helallik alındı. İskiliplilerin yalnız bırakmadığı şehidin evinin önünde gözyaşları sel oldu. Helallik alındıktan sonra şehidin naaşı İskilip Ulucami önüne getirildi.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hacı Karani Mezarlığında toprağa verilen şehidin cenaze törenine Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Jandarma İkmal Komutanı Tuğgeneral Münir Güzel, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkanımız Recep Çatma, Kaymakam Vekili Eyüp Kaylaç ve binlerce İskilipli katıldı.

Şehidimiz, son yolculuğuna uğurlandıktan sonra Vali Necmettin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Jandarma İkmal Komutanı Tuğgeneral Münir Güzel, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Çorum İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve törene katılanlar şehidin evinin önünde kurulan taziye çadırında aileye başsağlığı dileyerek teselli ettiler. Belediye Başkanımız Recep Çatma “Şehidimize Cenabı Allah’tan rahmet, ailesine, İskilip’imize ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum” dedi.