BELEDİYE MECLİSİ OCAK AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

İskilip Belediye Meclisi Ocak ayı ilk olağan toplantısı 7 Ocak 2016 Perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Meclis üyeleri haricinde Esnaf odaları temsilcileri ve esnaflar da iştirak etti.

Belediye Başkanı Recep Çatma meclis üyelerine ve toplantıya katılan esnaflara 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yaya yolu işgaline son verilmesi konusunda detaylı bilgiler verdi. Toptancı ve pazarlamacı araçlarının rastgele park etmelerinin ve bu araçların yol ortasında saatlerce beklemelerinin hem esnafa zarar verdiğini, hem de şehir trafiğinde kargaşaya neden olduğunu belirterek, toptancılarımızın şoförlerini uyarmalarını istedi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Uslu söz alarak yaptığı konuşmada esnafın taleplerini dile getirerek sorunların ve taleplerin böyle demokratik bir ortamda konuşulmasının önemine vurgu yaptı.

Başkan Çatma toptancı araçlarının geniş istişareler sonucunda Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri gün boyu, Salı, Çarşamba ve Cuma günlerinde de 17.00’den sonra mal dağıtımı yapabileceklerini söyledi. Esnaflar da şehir içinde sabahtan akşama kadar yapılan araç parkının kendilerine zarar verdiğini, bunun da önüne geçilmesini istediklerini beyan ettiler.

YAYA KALDIRIMI İŞGALİNE SON VERİLEMESİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yaya kaldırımı işgaline son verilemesin kısa sürede esnafın da yararına olacağı görüşünde birleşen Belediye Meclis Üyeleri kararın uygulanmasına dair maddeyi oybirliği ile kabul ettiler.

Belediye Başkanı Recep Çatma makul olan her konuyu tartışmaya, değerlendirmeye açık olduklarını, kaldırım işgaline son verme uygulamasının kararlılıkla devam edeceğini, tavizin tavizi doğuracağını belirterek “Belediye Meclis Üyelerimize,  Esnaf Odaları temsilcilerimize ve kararımızı sağduyu ile karşılayan İskilip esnafına teşekkür ediyorum” dedi.