BASIN AÇIKLAMASI

İskilip’te yetim olarak bilinen ve 28 Ağustos 2015 Cuma günü kalmakta olduğu Çorum Atıl Uzelgün Huzur evinde vefat eden Lütfi Soker bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yazıldığı gibi Belediyemizce sahipsiz bırakılmamıştır.

Vefat haberi merhumun her hangi bir vasiyeti olmaması nedeniyle morgta bekletilmekte iken Belediyemizin bilgisi olmuştur. Belediye Başkanımız tarafından yetkililere konu ile ilgilenilmesi ve merhumun İskilip’e getirilmesi talimatı verilmiştir. İlgililer, Çorum Atıl Uzelgün Huzurevi ile irtibata geçmiştir. Huzurevi yetkilileri Lütfi Soker’in (Yetim) bu konuda her hangi bir vasiyetinin olmaması nedeniyle prosedür gereği defin işlemlerinin kendi kurumları tarafından yapılacağı bildirilmiştir.

Merhum Lütfi Soker Pazartesi günü saat 14.00’te Çorum kimsesizler mezarlığına defnedilmiştir. Konu hakkında gerekli bilgi vefat tarihinde veya sonrasında Çorum Atıl Uzelgün Huzurevinden ya da Belediyemizden alınabilecekken ‘sahipsiz bırakılma’ anlamına gelen haber ve sosyal medyada yazılanlar üzücüdür.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Merhuma Cenabı Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileriz.