YATIRIM VE HİZMETLER ÇAMUR ELEŞTİRİLERİ GÖLGESİNDE KALMAMALI

İskilip, Cumhuriyet tarihinin en çok devlet yatırımını aldığı bir döneme şahit olmaktadır.

Kanalizasyon ve Yağmur suyu altyapı çalışmaları tamamlanmış, elektrik kablolarının 3 km’lik kısmı yeraltına alınmıştır. Önümüzdeki günlerde Şehir içme suyu altyapı şebekesi ile Doğalgaz hattının döşenmesine başlanacaktır. Yatırımların öne alınması için Belediye Başkanı Recep Çatma merkezi hükümet düzeyinde yoğun çabalar sarf etmektedir. Bu konuda önemli mesafeler alınmış içme suyu yenileme, doğalgaz hattı iletimi çalışması öne alınmıştır. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte kanalizasyondan doğan sağlık sorunları ortadan kalkacaktır. Doğalgazla birlikte başta var olan veya olacak olan çevre kirliliği gündemimizde olmayacak, maddi açıdan da rahatlama olacaktır. Ancak bu çalışmalar tamamlandığında kentleşmeden bahsedilebilir. Mesela daha düne kadar insan sağlığı açısından son derece önemli evsel atıkların nereye aktığını bilmiyorduk. Bu gün İskilip’in projeli bir kanalizasyon şebekesi ve şehir dışına çıkarılmış hattı vardır.

2016 Yılında altyapı çalışmalarının tamamlanması hedeflenmekte bu konuda görüşmeler yapılmakta, Belediye olarak her türlü destek verilmektedir. Altyapı sonrası İskilip caddeleri ilk defa asfaltla tanışacak, tüm bu çalışmalar hem bu günün hem gelecek kuşağın refahını sağlayacaktır. Özlenen İskilip için yapılan çalışmalar sizlere web sitemiz, Haber Bültenimiz ve Nisan ayında yayınlayacağımız bir yıllık faaliyet raporunda tüm detayları ile sunulacaktır. Ayrıca Belediye Başkanı Recep Çatma önümüzdeki günlerde basın mensubu arkadaşlarımızla bilgilendirme toplantısı yapacak onların görüş ve önerilerini de dinleyecektir.

Halkımızdan büyük destek almamıza rağmen sosyal medyada ve bazı yayın organlarında yapılan eleştiriler düzeyli olduğu sürece elbette dikkate alınmakta ve değerlendirilmektedir. Gerçek olmayan isimlerin arkasına sığınarak sadece yıpratmak amaçlı yazılar yazan kişi ve kişilere karşı da hukuki haklar sonuna kadar kullanılacaktır.

Asıl önemli olan bu derece yoğunlukta devlet yatırımı alınırken ve kanalizasyon, yağmur suyu gibi hayati öneme sahip çalışmalar tamamlanmışken bu yatırımların çamur tartışması ile gölgelenmek istenmesidir. Bu hem İskilip’e hem İskilipliye hem de gelecek kuşaklara haksızlıktır. Hâlbuki bu çalışmalar başlarken Belediye Başkanı Recep Çatma hemşerilerimize bu tip sorunların oluşacağını, günlük yaşamda sıkıntılar yaşanabileceğini, biraz sabır istediğini her platformda dile getirmektedir. Bu gün Belediyemizce altyapı sonrasının projeleri hazırlanırken günlük yaşamda oluşabilecek geçici sıkıntıların da en aza indirilmesi için çaba sarf edilmektedir. Çamur üzerinden yıpratma çalışmaları ile bir yere varılamayacağının bilincinde olan ve desteklerini bir yıldır esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür eder, saygılar sunarız.

Şaban Balcı

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü