BELEDİYE BAŞKANIMIZ KALENİN RESTORASYONU İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Belediye Başkanımız Recep Çatma, AK Parti Çorum Milletvekilimiz ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu makamında ziyaret etti.

Çatma ziyaretinde İskilip’te devam eden çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “İskilip Kalemizin rölöve çizimleri, restitüsyon ve restorasyon Projeleri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden Kale surlarının restorasyonu ve ışıklandırması ile ilgili talepte bulunduk. Yatırım programına alınması ile ilgili henüz bir sonuç alamadık. Bu konularla ilgili destek ve katkılarınızı bekleriz” dedi.

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İskilip Kalesinin restorasyon ve ışıklandırma çalışmaları ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin ile görüşerek yatırım programına alınmasını istedi.

Uslu ayrıca, Kültür Merkezi çalışmaları ile ilgili de Müsteşar Ali Şahin ile görüştüğünü belirterek, “Atıf Hoca Kültür Merkezinin İskilip ilçemize kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığımızın belirlediği bazı kriterler var. Belediye olarak bu kriterleri yerine getirilebileceğinize inanıyorum. En kısa zamanda İskilip ilçemize yakışır bir Kültür Merkezine sahip olmayı hedefliyoruz. Bu konuda üzerinize düşenleri yerine getirirseniz biz de gereken desteğimizi sağlarız.” dedi.

Uslu, Kültür Merkezinin yerel imkânlarla da desteklenmesi için Vali Ahmet Kara ile görüştü. Vali Kara’nın birkaç gün içerisinde İskilip’te incelemelerde bulunması bekleniyor.