AKILCI İLAÇ KULLANIMI KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR

PROJENİN İLK SEMİNERİNİ ECZ. ÖZDEN SAK VERDİ

Çorum Eczacı Odası ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile  ‘AKILCI İLAÇ KULLANIMI’ projesi başlatıldı. Bu proje kapsamında Çorum il merkez ve ilçe ilköğretim okullarında eğitim çalışmaları yapılmaktadır. İlçemizde bulunan tüm ilköğretim okullarında da bu proje kapsamında eğitimler veriliyor.  İskilip eczacıları tarafından verilen bu eğitimler 01 Ocak- 20 Ocak arasında tamamlanacaktır.

Projenin ilk eğitim semineri Eczacı Özden Sak tarafından Azmimilli İlköğretim Okulu konferans salonunda verildi.

Seminerde anlatılan konular:

-İlaç kullanımının son dönemlerde çok artmış olması

-Çoğunlukla kulaktan dolma bilgilerle yanlış yetersiz olması

-Yanlış ve yetersiz ilaç kullanımını faydadan çok zarara sebep olması

-Henüz hayatın başındaki ilköğretim öğrencilerinin ilaç kullanımı konusundaki yanlış bilgi öğrenmesi ve istenmeyen durumlarla baş başa kalmaları.

Bu projenin amacı :

-Akılcı ilaç kullanımının teşvik edilmesi,

-Yanlış ilaç kullanımını önüne geçilmesi

-Bilinçli ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturulması

-Ülke ekonomisine katkı sağlanması

Proje hedefi:

-İlk ve ortaokul seviyesindeki çocukların bilinçli ilaç kullanımıkonusunda farkındalıklarının artması

-İlk ve ortaokul seviyesindeki çocukların kullandıkları/ kullanacakları ilaçları düzenli kullanımının teşvik edilmesi

-Yanlış ilaç kullanımının azaltılmasına katkıda bulunmak

-Tedavide başarının,ilaç kullanımının düzenli olmasına bağlı olduğunun genç nesle aktarılmasıdır.